Kritéria prezentácie prednášky

V tomto článku máte možnosť vidieť veľmi cenný papier pri hodnotení svojej prednášky. V štyroch rôznych hlavných bodoch sú zhrnuté veľmi pekne všeobecné body, ktoré by prednášajúci mal dosiahnuť alebo sa ich vyvarovať.



Tento dokument som získal ako návod ako návod na hodnotenie prezentácii. Potom som teda počas každej prednášky vždy sledoval čas kedy bol priestor na otázky a odpovede. Mnohým som vďaka tomuto bodu po každej prezentácii zlepšil hodnotenie aj o bod alebo 2. Chápal som, že každý jeden z nás je iný a máme rôzne záujmi. Preto nevieme o svojích témach všetko a nejdeme zas až tak do hĺbky. Pre mňa bola odpoveď : “Neviem, toto je oblasť ktorú som vo svojej práci nepokryl.” bola hodná 1ho bodu, ako odpoveď počas ktorej sa prednášajúci snaži vykrútiť z otázky.

Počas hodnotenia som sa rozhodol vytvoriť vlastný rebríček hodnotenia, kedže na rozdiel od papiera sme hodnotili na stupnici od 1 po 10:

  • 1-0 – Prezentácia sa nekonala, resp. konala a skončila sa niekde v polovici pretože prednášajúci utiekol z miestnosoti kričiach slová “Ja som to neurobil…”.
  • 2 – Absolutne neviete o čom prezentácia bola a ľutujete, že ste museli sedieť v tej tmavej nevetranej miestnosti spolu s ostatnými nudnými ľuďmi počas 6 hodín …
  • 3 – Prednáška nudného profesora. Neviete o čom to bolo, no museli ste tam byť. Občas ste mysleli, že povedal aj niečo múdre čomu ste rozumeli. Ale nie, … Našťastie pre množstvo ľudí v dave sa dá na hodine celkom dobre spať.
  • 4 – Neviete o čom bola prednáška ale celý čas ste čítali slidy.
  • 6-5 Priemer. Aj ste sa snažili počúvať, aj čítali slidy, ale aj tak neviete o čom to bolo, resp. ak si to preštudujete samostatne určite to pochopíte.
  • 7 – Rozumeli ste o čom to bolo, ale niektoré nedostatky v prednášky boli veľké do takej miery, že to narúšalo celkový dojem.
  • 8 – Veľmi dobrá prednáška s malými chybami v rôznych smeroch.
  • 9 – Veľmi dobrá prezentácia. Všetky prvky v nej su vyvážené. Odchádzate veľmi spokojný, že ste sa niečo nové naučili a dozvedeli.
  • 10 – Apple prezentácia. Po každej takejto prezentácii ste úplne šokovaný v akej nevedomosti ste žili a máte chuť prednášajúcemu lízať z ruky…
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.