Burzy, akcie, obchody – virtuálne investovanie

Investovanie na burze je v reálnom svete veľmi výnosne. Osobné však verím, že ide len o jednu veľkú pyramídovú hru. Hore sú nedotknuteľný s obrovským majetkom a dole ostatných 80%, ktorí si naivne myslia, že sa k ním pridajú. Tomuto umeniu zarábania by som sa chcel priučiť. (Naopak, investovanie určite nemám v pláne.) Moja zaručená technika, ktorú som sa už naučil je kupovať stále akcie Applu a ropu najmä v zime. Btw – zlato a diamanty nikdy nestrácajú na cene :).

Existuje niekoľko umelých trhov, resp. systémov, na ktorých sa dá pracovať ako keby išlo o skutočnú burzu.

http://campuschallenge.sk/

Campuschallange je určený najmä pre študentov univerzít. Čo je zvláštnosťou, trh tu funguje na kolá, ktoré trvajú 2 masiace. Každí študent má možnosť počas každého kola vyhrať jednu zo zaujímavých cien. Navyše je systém orientovaný na investovanie v dlhodobejšom horizonte, ako na riskantné krátkodobé nákupy a predaje.

http://www.eatlantik.sk/

Eatlantik ponúka virtuálny demo účet pre obchodovanie. Na účte sa nepoužívajú reálne peňažné prostriedky, t.j. používateľ nie je povinný vložiť na svoj účet žiadne reálne peniaze.

http://www.xtb.sk/

Na X-Trade Brookers si môžete založiť výukový demo účet.

http://www.akcie.sk/

Akcie.sk neponúkajú žiadne vytvorenie virtuálneho účtu, ale sú celkom zaujímavým poradným investičným webom na slovenskom internete.

Ak poznáte iné weby na slovenskom internete pre investorov, napíšte ho do diskusie.

This entry was posted in Internet, Tech and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Burzy, akcie, obchody – virtuálne investovanie

  1. JelinekCZ says:

    eATLANIK udelali i na iPhone. Vcera jsem jej instaloval a vypada pekne, jen nejde obchodovat pres mobila. Doufejme, ze to dodelaji, protoze to je opravdu jedina vada na krase.

  2. jankak says:

    investovat ale z rozvahou -)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.