Dvojposchodový vlak Prešov Košice

Niekto tam hore určite číta tento blog. Od začiatku nového školského roku 2011/2012 počúvam o dvojposchodovom vlaku “Alžbetka”, ktorý premáva na trati Košice – Prešov. Som rád, že na jednu z najdôležitejších vlakových liniek na Slovensku sa niečo pohlo a prišla takáto posila. Dvojposchodový vlak stále nie je to, čo región potrebuje. Ale keď neprší tak aspoň kvapká.

 

 

 

Horné poschodie (hore). Myslím, že vo vlaku sa nachádzajú aj úložne miesta na bicykel a pokrytie signálu internetovým pripojeným chýba len na niektorých územiach, ktorými vlak pravidelne prechádza. Zástrčky na elektrinu sú pri všetkých sedadlách. Vlak sa preto veľmi rýchlo zmení na mobilnú kanceláriu alebo rekreačny zážitok.

Dám vám jednu dobú radu – dávajte si pozor na hlavu keď budete na hornom poschodí vstávať z miesta od okna. Človeka, ktorý cestuje vlakom prvýkrát spoznáte vo vlaku tak, že si buchne hlavu o železné úložné priehradky…

Cestovanie vlakom je zážitkom. Zatiaľ som ním cestoval len raz, pretože chodí nevypočítateľné a v slabých denných hodinách. Na 30 km trati zastavuje na každej zastávke. Cesta však z nového uhla pohľadu vyzerá úplne inak :).

 

This entry was posted in Cestovanie, Zo života and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.