Lenovo Thinkpad Edge

Prebudil som sa raz v októbrové ráno a zapol som svoj starý notebook. Zapla sa kontrolka štartu a ventilátor sa rozbehol. Avšak  obrazovka ostala čierna, neprúdila do nej energia. Môj notebook bol už starý a bolo len otázkou času kedy prestane pracovať. Nečakal som však, že sa to stane práve v tento čas. Dúfal som, že notebookom ešte prežijem so mnou posledný rok na VŠ. Keďže mi doteraz nikto neprispel na nový notebook Apple Air, musel som si dobre premyslieť čo si kúpim do budúcnosti.

Chcel by som sa poďakovať môjmu dobrému priateľovi Martinovi, ktorý mi pomohol nájsť presne to čo potrebujem. Školský rok bežal v plnom prúde a ostať týždeň bez notebooku znamenalo mať za všetkým týždenné meškanie. Pôvodný limit 300 eur na nákup nového harweru som nakoniec navýšil na dvojnásobok. Ale myslím si, že som dostal to po čom som už dlho túžil.

Na obrázku je 13 palcový červený Lenovo Ideapad Edge. Obrazovka nie je ani príliš malá (netbook) ani príliš veľká (notebook). Je to také niečo medzi tým. Veľkosť obrazovky determinuje ostatné parametre ako je váha a výdrž. Váhou je Edge hádam aj menej ako polovica zo starého a nosí sa do školy veľmi dobre.  Má veľkosť trochu väčšieho netbooku, takže sa v prípade nutnosti dá otvoriť aj na sedadle autobusu alebo auta. Batéria vydrží určite dlho na všetkých minimalistických nastaveniach. Ale pre mňa je dôležitá garancia min. 2 hodín. To je čas napr. jednej prednášky alebo trvanie môjho cestovania do/z školy. Inak je výdrž na plné nabitie veľmi veľmi dlhá (nemám dôvod testovať to, ale ukazuje mi to 4 hodiny so zapnutým WiFi).

Notebook obsahuje 4jadrový (2virtuálne jadrá) Intel I3 chip, ktorý podporuje HD video. Pamäť je 4 GB, grafika je zdieľaná. Edge som vyskúšal na viacerých hrách a bohužiaľ Edge nie je na hry. Sklamalo ma keď i starý dobrý Counter-Strike 1.6 sekal.

Na obrázku máte možnosť vidieť časť z môjho projektu DriveL.sk. Nachádza sa na novej 24 palcovej otočnej obrazovke LG Flatron. Pre túto obrazovku som navyše musel prestavať aj kumbal.

This entry was posted in Notebook and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.