Jediná vec, ktorú viem

EA vypustili zadarmo hru C&C: Tiberium Sun. Sci-fi stratégia, ktorú som v detstve považoval za božstvo. Bohužiaľ som ju nikdy nedohral. Po treťom dni hrania som sa prichytil nad myšlienkou ako sa snažím prekonať svoj Nemesis.  Neskôr toho dňa som narazil na tento článok (pekná diskusia), ktorý ma donútil zamyslieť sa.

Prišiel som na tieto 3 veci :

1. Mám v sebe vnútorný rozpor, či je možné súhlasiť s názorom, že všetky hry sú zle. Už v prvom príspevku na tomto blogu som vyjadril svoje znechutenie nad časom stráveným pri pc. Väčšina času v detstve bola strávená bohužiaľ práve pri pc hrách. Až v poslednom čase začínam s “nejakou” produktívnou činnosťou.

Ako sú hry zlé, tak sú aj hry dobré. Trilógia Mass Efect ponúka unikátne spojenie sci-fi knihy, filmového zážitku a rpg hry. Na druhej strane hry ako WoW od vás cicajú len peniaze a čas (stále ostáva jednou z najhranejších hier).

Pravda je, že ani po jednej hre sa zo mňa nestal ninja, prežilec zombie apokalipsy alebo Viliam Elf Tell. Ale to isté sa dá povedať aj o hodinách strávených v škole, však ? : )

2. “Robiť filmy o tom, čo vieš.” Celkom dobrá myšlienka. Dúfam, že tiež jedného dňa natočím nejaký film, resp. napíšem aspoň scenár. A robiť to týmto spôsobom sa mi zdá správne a logické.

3. Budem tráviť menej času neproduktívne pri pc. Ale ako ? Kto pomôže, keď je dnes všetko na internete ? V prvom rade si každý deň spravím plán, čo budem robiť a kedy to budem robiť. A budem viac venovať svoje úsilie obohateniu (wordpress) komunity. To bude asi moja malá satisfakcia za unikátnu drogu, ktorej je moja generácia vystavená.

Idem sa socializovať do školy …

This entry was posted in Hry, Voľný čas and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.