Ako neplatiť viac pri zahraničnej platbe v UniCredit Bank

Zadával som príkaz na platbu v cudzej mene do zahraničia v online bankingu UniCredit Banky po prvýkrát. Údajov na presné zaplatenie bolo viac, ako sa nachádza v online formuláry. Preto som zašiel do kamennej pobočky a vyžiadal si papierový formulár. No ani tu som nenašiel polia, ktoré boli pre platbu potreboval. Navyše ma vystrašilo, koľko by som musel vypisovať. Vrátil som sa teda späť k online formuláru. Všetky údaje, ktoré som nevedel kam mám vložiť, som podľa relevantnosti rozdelil medzi polia “Informácie pre príjemcu” a “Špecifické pokyny pre banku príkazcu”.

Po tom čo mi prišla SMS notifikácia o zrealizovanej platbe som ostal mierne šoknutý. Účet za realizáciu platby bol väčší ako samotná čiastka, ktorú som posielal.

Banka si účtuje štandartne poplatok za vykonanie platobnej operácie do zahraničia v cudzej mene. Plus mi naúčtovala ďalších 16,60 eur za editáciu platobného príkazu do zahraničia. Bol som sa preto informovať v kamennej pobočke. Všetky údaje, ktoré nie sú vo formulári, by mali byť  vpísané do “Informácie pre príjemcu platby”. Pole špecifických pokynov je určené len tomu, kto vie čo tam treba písať.  To si už budem pamätať …

This entry was posted in Internet and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.