Severna cesta – Prehľad 21. týždeň – O tom ako je najväčší zločin na Slovensku kosiť trávnik v nedeľu

Tento týždeň sa konali voľby do Európskeho parlamentu. Bol som v komisii doma a preto som cestoval z hlavného mesta domov. Z Bratislavy som odišiel v stredu popoludní, aby som mohol doma čo najviac času stráviť s rodinou a priateľmi.


Voľby do Európskeho parlamentu dopadli katastrofálne. Najnižšia účasť v Európe, celková apatia a nezáujem ľudí je hanbou všetkých, ktorí neprišli voliť. Po 12-tich hodinách na mňa pozeralo 5 krúžkov zo 100 mien na papieri. Môžeme sa dohadovať, čo to spôsobilo a prečo sa tak stalo, príčin bolo samozrejme viac. Ľutujem však, keď ľudia odmietajú využiť svoje právo voliť lebo sú kritický k malichernostiam a to najdôležitejšie, čo priniesol projekt EÚ, prehliadajú. Nakoniec teda do Bruselu radšej posielame staré vrecia zemiakov, ako ľudí zapálených pre nás bojovať. Nechcem aby sa takáto neúčasť opakovala a plánujem v budúcnosti pre to aj niečo spraviť.

V nedeľu som musel kosiť trávnik. Keďže svoj čas doma som trávil cez pracovný týždeň v práci (na tzv. home office), sobota pripadla na voľby, jediný čas, keď som mohol kosiť jeden z našich rodinných pozemkov, bol teda v nedeľu.

To ste mali vidieť! Všetkých to zrazu mobilizovalo a postavilo na nohy. Susedia z okolitých pozemkov vyšli na svoje záhrady a začali situáciu riešiť. Prvý sa zakempoval vo svojej záhrade a počas celého kosenia na mňa čumel. Druhý si na mňa ponadával vo svojej záhrade tak, aby som ho počul. A tretí, ten to už nevydržal a musel mi osobne povedať svoj názor na mňa. Kiežby mi to aspoň hovoril sused, ktorý sám nemá zo záhrady dažďový prales z niekoľko rokov nekosnej trávy … Viete, nie žeby sme boli jedny z tých neprispôsobivých susedov. Alebo takéto nedeľné kosenie robili pravidelne alebo často. Moja rodina nie je taká a nič také nerobíme. Ale, keď si proste potrebujem pokosiť trávnik v nedeľu, tak to jednoducho potrebujem urobiť v nedeľu a nikto mi do toho nemá čo hovoriť.

P R V Á H L A V A
P r v ý o d d i e l
Základné ustanovenia
Čl. 1
(1) Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na
nijakú ideológiu ani náboženstvo.

Tento týždeň som dostal veľmi zmiešané pocity o Slovákoch. Čo budem na svojej ceste hovoriť o tom aký sme národ? Slováci chcú byť v Európe, ale nechcú aby bola Európa v nich. A chcú tiež slobodu a rovnosť všetkých pred zákonom, aj keď sami ani len základne zákony a mravy neovládajú. Do Bratislavy som odchádzal sklamaný.

This entry was posted in Cestovanie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.