Notebook na letisku – Terminal T1 Barcelona

Minulý týždeň som mal možnosť navštíviť španielske Bilbao. Cestoval som tam aj späť cez Barcelonu, cez nový terminál T1 Barcelonského letiska. Medzi letmi som mal dlhú prestávku, ktorú som chcel využiť na prácu. Avšak moje obavy sa naplnili, že to nie je celkom možné. Preto by som vám rad dal niekoľko rád aby ste vyvarovali mojim chybám.

V prvom rade cestujte s dobrým notebookom, ktorý má dobrú baterku. Ja som cestoval so svojim starým notebookom a preto moje detašované pracovisko vyžadovalo elektrickú zástrčku. Zaiste si myslíte, že zohnať zástrčku na letisku je ľahké. Ale v skutočnosti nie je! Nie je to ľahké ani v Barcelone, ani vo Viedni, ani v Branislave … Na letisku je ťažké nájsť miesto, kde môžete sedieť blízko pri zdroji elektrickej energie. Preto si so sebou vždy berte notebook s baterkou. Na druhej strane tých pár minút čo som sa tam sedel na svojom kufri malo celkom pekný výhľad.

Ak chcete pracovať, neplánujte si prácu čo potrebuje internet. Je to absolútne bezvýznamné. Všade a všetky wifi siete sú spoplatnené. Je zbytočné snažiť sa napojiť na “free wifi”. Prenos dát je vždy spoplatnený. V Barcelone sa mi navyše stalo, že prihlasovanie bolo na všetkých sieťach len v španielčine…

Musím priznať, že čo sa týka internetu Bratislavská hlavna stanica je lepšia ako všetky ostatné špičkové letiská kde som bol. Priamo v hale Železničnej stanice Bratislava je skutočná free wifi zóna.

Takže som sa zrazu ocitol bez slušnej stoličky a internetu. Bol som hladný a tak som sa bol prejsť po terminály. Terminál T1 Barcelonského letiska je nový a v určitých momentoch mi pripomínal hviezdnu loď Destiny zo seriálu Stargate.

Keď som si ho prešiel bol som sklamaný. Ceny vo všetkých reštauráciách (vrátane McDonaldu) začínali pri sume 7-8 eur. To bol pre mňa neprijateľný limit a uvedomil som si, že som si mal niečo nakúpiť ešte pred odletom. Ceny obyčajnej vody vo fľaši sa pohybovali nad 2 eur.

V priestore letiska sa nachádzajú aj štýlové fajčiarske zóny na otvorenom priestranstve. Priestor je veľmi veľký a otvorený a tak som tam strávil (ako nefajčiar) čakaním na prestup veľa času na letnom Španielskom slniečku 🙂 Škoda, že som si zabudol zobrať opaľovací krém …

This entry was posted in Cestovanie and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.