TU Delft

Všetky dobré veci sa raz skončia a preto sa s nostalgiou vraciam späť k môjmu štúdiu na TU Delft. Delft University of Technology priláka tisícky študentov z celého sveta.  Počet zahraničných študentov sa zvyšuje každý rok. Každý prinesie so sebou svoju kultúru, jazyk a skúsenosti.

Najlepšou vecou, ktorá sa mi páčila v TU Delft je úreveň vzdelávania a úžasní ľudia, ktorých som stretol. Moje najkrajšie skúsenosti boli formované práve rozdielnosťou ľudí z celého sveta. Množstvo komentárov a feedbacku k vašej práci, tiež nie je na zahodenie. Celkovo som mal rád TU Delft.

Ale minca má vždy 2 strany. Život zahraničných študentov nie je práve najpríjemnejší. Veľa Holanďanou rado po večeroch ostáva doma a mesto je tak opustené. Navyše určitým spôsobom Delft postrádali aj nežnejšie pohlavie. “Vrelé privítanie” ako som mal ja, malo mnoho študentov.

Našťastie pre mňa, ubytovanie som si vybavil sám.  Od iných študentov som však počul aj nepekné príbehy o despotickom správaní DUWA (monopolná firma na univerzitné ubytovanie). Najhoršie boli asi administratívne jednania ak som niečo potreboval. Vnútorne bola univerzita nejednoná v zmysle ľudí. To čo som mohol vybaviť na jednom mieste, nemohol som u niekoho iného. Administratívny systém fungoval. Ale často som mal pocit, že pre stromy nevidia les.

This entry was posted in Erasmus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.