Mac a Steam

Pamätám si ako som sa v otcovej práci hrával hry na úplne novom Windowse 98. Dodnes si pamätám tú zvučku, keď sa 98čka zapínala. Vtedy som ničomu veľmi nerozumel. Angličtinu som veľmi neovládal a doma sme mali MS Dos.

No mimo sveta Microsoftu a jeho Windowsov, existoval Apple s Macmi. Pred viac ako dekádou, svet nebol tak otvorený a novinky k nám chodili len veľmi veľmi pomaly. Preto nikomu nezazlievam, že Windows sa tak rozšíril.

No svet sa zmenil. Máme internet, máme dotykové mobily, máme euro. Po rokoch strávených s produktami spoločnosti Microsoft jej mám plné zuby. Viem že čokoľvek Microsoft vytvorí je to hranatá škatuľa.


Začal som sa zaujímať o produkty Apple, najmä Maci.  Pri ich kúpe sa momentálne z môjho pohľadu opäť zdá, že sa človek upíše jednej spoločnosti na veľmi dlhý čas. Ale sám seba sa pýtam:

  • Poznám niekoho kto sa niekedy sťažoval na Apple ? Nie, nepoznám.
  • Sú ich produkty pekné, funkčné a výkonné ? Majú svoje plusy aj mínusy.
  • Môžem si ich dovoliť ? Momentálne nie.

Poslednou kvapkou v rozhodovaní ohľadom mojich investícii do technológii v budúcnosti bola oficiálna správa Steamu o podpore hier pre Apple. Som vlastníkom účtu na Steame s peknou zbierkou dobrých hier (Portal, CS:S, L4D,…) o ktoré by som pri zmene nechcel prísť.

Myslím, že je to vnímané tak, že k rozšíreniu Apple nedošlo pre jeho zlú podporu pre hry. Pozorujem, že Apple chytil pod Jobsovím vedením druhý dych a tento krok je tým, vďaka čomu sa Apple vyrovnal Microsoftu. (Bolo to avizované ale stavil by som sa, že akcie Apple dobre podskočili.)

P.S. Portál je do 24tého mája zadarmo.

This entry was posted in Apple, Voľný čas and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.