Notebook vo vlaku

Mám rád cestovanie vlakom. Cestovanie je ekologické, pripadá mi romantické a mám z neho celkovo celkom lepší pocit. Cesta je priamo daná, krajina sa mihá za oknom.

Len problémom tej slovenskej železnice je jej malá flexibilita. Rýchlik večer o šiestej z Košíc do Prešova môže ťažko konkurovať autobusu po diaľnici každých 20 minút.

Čo ma však teraz milo prekvapilo bol ten rýchlik. A môj notebook. A vlastne najviac Google Docs. Konečne sa mi podarilo dopísať posledné slova mojej bakalárskej práce na trati Košice Prešov. Môj notebook je už jeden z tých veteránov s umelým chrupom, takže keď som ho v kupé zapol do zástrčky čakal som že vyhodím poistky celému vlaku. Z toho, že som vôbec narazil akurát na vlak so zástrčkou som bol tiež celkom paff.

Kedže prácu píšem v Google Docs stále pripojený na sieť, absencia mobilného internetu vďaka nebola problém. Zachránila ma offline aplikácii pre Google Docs, ktorá uchováva kópie všetký dokumentov. Vlak išiel rýchlo a ja som mal veľa na písanie. Takže to bolo nakoniec o tom, či dokončím svoju prácu ešte pred príchodom do stanice. Kto vie ako ďaleko je Prešov a Košice, určite mi nemá za zlé že som asi po prvýkrát chcel aby vlak spomalil a ja som mohol dokončiť svoju prácu ešte pred príchodom do Prešova.


Prácu som dokončil presne na čas. Stihol som to akurát tak, že som sa len zbalil a vystúpil na stanici v Prešove. Takto si to predstavujem cestovanie. : ) Kiež by to bolo častejšie…

This entry was posted in Google, Škola and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.